fbpx

Un polițist de frontieră și 3 complici ai săi, implicați în contrabandă cu mărfuri în valoare de milioane de lei, au fost trimiși în judecată

Patru persoane, printre care și un polițist de frontieră, au fost trimiși în judecată, fiind acuzați de contrabandă cu mărfuri de larg consum, în valoare de circa 3.000.000 de lei, prin postul vamal Leușeni-Albița.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit procurorilor PCCOCS, din 2018 până în luna august a anului 2019, grupul criminal a introdus în țară, fără să declare autorității vamale, articole vestimentare de la piața „Dragonul Roșu” din București, România.

În noaptea de 29 august curent, indivizii au fost reținuți în flagrant delict. Prin complicitate cu un angajat al Poliției de Frontieră, aceștia au trecut prin postul vamal Leușeni un lot de mărfuri cu valoarea de peste 1.000.000 de lei.

După reținere, la solicitarea procurorilor, le-a fost aplicată interdicția de părăsire a țării, iar acum dosarul acestora a fost trimis în judecată.

Învinuiții sun bărbați cu vârsta cuprinsă între 30 și 35 de ani. Trei dintre ei sunt din Chișinău, iar unul – din Leușeni. Totodată, procurorii anunță că alte persoane, reținute anterior în acest caz, au fost scoase de sub urmărire penală, așa cum nu li se constatase vinovăția.

Dacă culpabilitatea le va fi demonstrată în instanța de judecată, indivizii riscă închisoare de la 3 la 10 ani, inclusiv cu confiscarea mărfurilor introduse prin contrabandă.

Articole asemănătoare

Back to top button