fbpx

Un criminal în serie, cunoscut sub numele de „Bestia”, ar putea fi eliberat din închisoare, deși a ucis 190 de copii

Luis Alfredo Garavito, cunoscut sub numele infam de „Bestia” sau „Monstrul din Genova”, ar putea fi eliberat condiționat, deși a recunoscut că a violat, torturat și ucis peste 190 de copii și adolescenți în Columbia, Venezuela și Ecuador, scrie stirileprotv.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În Columbia, legea permite consolidarea pedepselor, ceea ce duce la o sentință maximă de 40 de ani de închisoare în ciuda condamnării sale inițiale de 1.853 de ani și nouă zile, scrie The Mirror.

În conformitate cu legislația columbiană, Garavito ar putea ajunge liber după ce a executat trei cincimi din pedeapsa sa, care este supusă unei perioade de probă care necesită o bună conduită, raportarea schimbărilor de reședință, abținerea de la infracțiuni și participarea la audieri în instanță.

Cu toate acestea, el va avea restricții după eliberare, inclusiv pierderea dreptului de vot, neeligibilitatea pentru angajarea în cadrul guvernului sau al instituțiilor de învățământ și restricții de călătorie fără permisiune. Nu va fi necesară supravegherea sau monitorizarea gleznei.

Cum atrăgea victimele

Luis Alfredo Garavito, care se află în închisoare din aprilie 1999, a avut o educație tulbure, marcată de abuzuri fizice și un comportament infracțional timpuriu.El a exploatat vulnerabilitatea copiilor în timpul războiului civil din Columbia, care a durat zeci de ani, deghizându-se în preot, fermier sau vânzător ambulant pentru a atrage victimele.

Autoritățile au observat pentru prima dată crimele sale la sfârșitul anilor 1990 când a fost descoperită o groapă comună care conținea aproximativ 25 de victime torturate. A fost reținut în aprilie 1999, în timp ce încerca să facă rău unui alt copil.

„Un pedofil tipic”

Acum, în vârstă de 66 de ani, Garavito se află într-o închisoare de înaltă securitate din Valledupar și suferă de leucemie limfocitară cronică și de un alt tip de cancer la ochiul stâng.

În ciuda crimelor sale oribile, posibilitatea eliberării sale condiționate a ridicat întrebări cu privire la sistemul juridic columbian și la aplicarea legilor de „favorabilitate”, care permit reducerea sentințelor atunci când legile se schimbă.

Dr. Mark Benecke, un om de știință medico-legală care a realizat interviuri cu Luis Garavito, a vorbit anterior pentru The Mirror, descriindu-l pe criminal ca fiind un „psihopat tipic” care a manifestat un comportament manipulator în timpul interacțiunilor lor. În ciuda gravității crimelor sale, Garavito nu a arătat remușcări reale pentru acțiunile sale.

Criminologul a spus despre Garavito: „Este una dintre cele mai prietenoase și mai blânde persoane pe care le-am întâlnit vreodată. [A fost] foarte manipulator față de mine într-un mod prietenos. Este un ucigaș în serie tipic, care își pune în practică fanteziile. Este un pedofil tipic – blând, cu maniere blânde și prietenos cu copiii și cu ceilalți”.

I-a fost milă de o victimă

Potrivit doctorului Benecke, educația zbuciumată a lui Garavito a jucat un rol semnificativ în formarea tendințelor sale psihopatice.

El a avut o copilărie traumatizantă, marcată de abuzuri fizice și sexuale, precum și de neglijență. Tatăl său, un alcoolic, l-a forțat pe el și pe frații săi să muncească în loc să meargă la școală și a avut o relație tensionată cu familia sa.

Medicul a adăugat: „Este un om cu maniere blânde, prietenos, cu o voce blândă și, ca multe persoane psihopatice, foarte sincer și deschis dacă vrea sau dacă nu le judeci. Garavito mi-a spus că i-a fost chiar milă de un copil pe care l-a ucis, deoarece copilul îi povestise că [a fost abuzat], iar Garavito putea să înțeleagă acest lucru datorită faptului că el a fost abuzat sexual în copilărie tot timpul”.

Interviurile cu Garavito au oferit informații valoroase pentru înțelegerea psihologiei criminalilor în serie și a originilor tulburătoare ale acțiunilor lor.

Articole asemănătoare

Back to top button