fbpx

Un chișinăuian de 24 de ani, acuzat că ar fi fabricat și vândut câteva kilograme de droguri PVP. Ce pedeapsă riscă tânărul?

Un chișinăuian în vârstă de 24 de ani a ajuns pe banca acuzaților pentru fabricarea mai multor kilograme de droguri sintetice de tip PVP, destinate vânzării în întreaga țară. Tânărul și-a desfășurat activitatea ilegală în perioada 2018 – 2019, în cadrul unui grup criminal organizat, ale cărui cauze sunt cercetate separat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit procurorilor, funcționalitatea organizației era asigurată prin intermediul grupurilor private create în cadrul aplicațiilor „Wire”, „VIPole” și „Telegram”. Acestea erau administrate din interiorul și din afara Moldovei de către membri ai grupării, iar acumularea mijloacelor bănești se organiza prin intermediul portmoneelor virtuale „QIWI”.

Drogurile erau livrate în baza comunicării electronice și ascunse în locuri publice, în unele cazuri chiar și la tulpina copacilor, acoperite cu frunze și pământ, în pliculețe confecționate din bandă de izolare.

Oamenii legii și procurorii PCCOCS, au efectuat percheziții la domiciliul tânărului, în iulie 2019. Astfel, au fost ridicate sute de pachețele cu droguri de tip PVP, cântar electronic la scară mică, cartele SIM utilizate la crearea conturilor bancare electronice, cartele bancare pentru extragerea mijloacelor bănești obținute din activitatea criminală, dispozitive electronice folosite la comunicarea cu membrii grupării criminale și consumatorii de droguri și alte obiecte importante pentru urmărirea penală.

În aceeași zi, bănuitul a fost reținut și plasat în arest, la solicitarea procurorilor. Ulterior, judecătorii au modificat măsura în control judiciar. Dacă va fi găsit vinovat, inculpatul riscă pedeapsa cu închisoarea de la 7 la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Articole asemănătoare

Back to top button