fbpx

Trei pacienți bolnavi de COVID-19 au trecut în neființă. Printre ei – și un medic chirurg din Chișinău

Alte trei persoane din Moldova, infectate cu noul tip de coronavirus, s-au stins din viață. Despre asta a anunțat recent Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), care a precizat că printre decedați este și un medic din Chișinău.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-un caz este vorba de un bărbat de 54 de ani, din raionul Ungheni. Acesta fusese internat pe 22 mai la spitalul raional Ungheni, suferind și de suspecție la cancer pulmonar, dar și de etilism cronic.

Pacienta care a decedat avea vârsta de 72 de ani, era originară din Transnistria și a fost internată pe 26 mai în regiunea din stânga Nistrului. Femeia mai avea tuberculoză infiltrativă, encefalopatie și miopatie.

Cu regret, MSMPS informează despre trecerea în neființă a lui Stelian Candiba, în vârstă de 66 de ani, care a activat în calitate de medic chirurg la secția chirugie septică a Spitalului Clinic Sf. Treime din capitală. Acesta fusese internat pe 18 mai la Spitalul Clinic Republican.

„Sistemul medical a pierdut un specialist care și-a dedicat mai mult de 30 de ani uneia dintre cele mai complexe specialități din medicină – chirurgia, și a tratat cu grijă și responsabilitate mii de pacienți.  Exprimăm sincere condoleanțe rudelor și colegilor și le dorim multă putere pentru a trece peste această grea încercare”, au transmis reprezentanții ministerului.

În total, numărul cazurilor de deces din cauza COVID-19 în Moldova este deja de 268. Amintim că azi au fost depistate alte 158 de cazuri noi de infecție.

Articole asemănătoare

Back to top button