fbpx

„Și-au exprimat public viziunile politice, încălcând jurământul polițistului”. IGP vine cu precizări în cazul operațiunii de la Direcția nr.6 a INI

După ce în această dimineață mai mulți mascați au fost observați la sediul Direcției nr.6 a Inspectoratului de Poliție, acolo unde șase angajați au fost suspendați din funcție și obligați să părăsească birourile, Inspectoratul General de Poliție a făcut mai multe precizări.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-un comunicat de presă, se menționează că intervenția polițiștilor a fost necesară în strictă conformitate cu legea, după ce cei șase ofițeri și-au exprimat public viziunile politice, încălcând jurământul polițistului.

„Reieșind din faptul că această subdiviziune dispune de informații care cad sub incidența secretului de stat și dosare ale persoanelor aflate sub protecție, a fost necesară intervenția polițiștilor pentru a preveni unele incidente care ar pune în pericol viața și securitatea martorilor, dar și scurgerile de informații care eventual pot apărea în spațiul public”, se arată în comunicatul INP.

Totodată, se precizează că aceste acțiuni se încadrează în măsurile de securizare a informației pe care o deține această subdiviziune a IGP și au loc în cadrul unei anchete de serviciu. Pentru desfășurarea ei în strictă conformitate cu legea, persoanele care ar putea împiedica buna desfășurare a acesteia au fost suspendate din funcție, iar celor care au încercat astăzi să obstrucționeze activitatea poliției le-a fost interzis accesul în clădirea acestei subdiviziuni.

Articole asemănătoare

Back to top button