fbpx

video | Năstase și Pînzari s-au întâlnit față-n față: „Îți ordon să te supui!”

Un grup de mascați au intervenit în această dimineață în biroul colonelului Anatolie Macovei, șeful Direcției a 6-a a Inspectoratului Național de Investigații, care ieri ar fi declarat că susține Guvernul Sandu, declarat ilegal de Curtea Constituțională. Oamenii legii fac mai multe percheziții.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, șase angajați ai aceleiași instituții au fost suspendați azi din funcție, fiind obligați să părăsească sediul. La fața locului a venit și Andrei Năstase, ministrul Afacerilor Interne ales în Guvernul Sandu, care i-a cerut lui Alexandru Pînzari, șeful demis de Guvernul PSRM-ACUM, să explice situația.

Pînzari a declarat că a fost demarată o anchetă de serviciu, în timp ce jurnaliștii au surprins momentele în care angajații ies pe geam din clădire.

„Ne-au blocat ca pe niște teroriști. M-au forțat să dau explicații și am refuzat, am spus că nu mă conformez ordinelor dvs, că am ministrul meu și IGP-ul meu. S-a mai încercat ceva, dar am tărie de caracter”, a spus unul dintre angajații suspendați.

Întrebat de Năstase cine este șeful IGP, Pînzari a declarat că acționează conform legii și el este la cârma Inspectoratului General al Poliției, asta deși membrii Cabinetului de miniștri condus de Maia Sandu au votat demiterea lui.

„Prin hotărâre de Guvern ai fost demis din funcția de inspector al IGP. Te somez să te supui unei hotărâri de Guvern emise în conformitate cu Constituția și cadrul normativ al țării. Orice vei face împotriva Constituției și a actelor normative va fi folosit împotriva dumitale de către un procuror liber și justiție corectă. Alexandru Pînzari nu este șeful IGP. Șeful IGP este Gheorghe Balan.

Surse din cadrul MAI ne anunță că acești oameni au venit să creze haos, au venit să justifice scoaterea în stradă a omuleților verzi, a oamenilor din Transnistria”, a declarat Năstase.

În răspuns, Pînzari a declarat că acționează conform legilor, rațional, în baza declarațiilor făcute ieri de polițiștii care au fost astăzi suspenați din funcție.

„Este un scenariu construit pe emoții. Aici sunt documente secrete”, a spus Pînzari.

Amintim că Guvernul format din exponenții PSRM, PAS și PPDA a fost investit, potrivit Curții Constituționale, în afara termenului de trei luni (90 de zile) de la validarea mandatelor, prevăzut de Legea Supremă a statului.

Curtea a decis că termenul în care Parlamentul ales pe 24 februarie putea deveni funcțional și legitim a expirat pe 7 iunie, în timp ce socialiștii și Blocul ACUM au ales organele de conducere ale Parlamentului și Guvernul a doua zi, pe 8 iunie.

În consecință, întrucât șeful statului, Igor Dodon, nu a dorit să pună în aplicare decizia CC, acesta a fost suspendat, iar pentru procedura de dizolvare a Parlamentului, premierul Pavel Filip a preluat interimatul funcției de șef al statului.

După dizolvarea Parlamentului, președintele interimar a anunțat și data organizării alegerilor parlamentare anticipate, care vor avea loc pe 6 septembrie 2019.

Articole asemănătoare

Back to top button