fbpx

Vor fi redeschise piscinele din Moldova în perioada ce urmează? Răspunsul șefului ANSP

Șeful ANSP, Nicolae Furtună, a vorbit în cadrul briefingului din această dimineață despre redeschiderea grădinițelor, piscinelor și plasarea în carantină a moldovenilor reveniți din vacanțe.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Așadar, Furtună a subliniat faptul că, deși Moldova și-a redeschis hotarele, sunt multe țări care nu permit accesul moldovenilor pe teritoriile lor. Totuși, dacă oamenii vor alege să își petreacă vacanța peste hotare, la întoarcere aceștia vor fi puși în carantină pentru 14 zile.

Șeful ANSP a fost întrebat și despre redeschiderea piscinelor și a gădinițelor.

„Piscinele rămân a fi un loc de risc. În primul rând, acolo sunt garderobe, respectiv, în interior este riscul mare de a contracta infecția. În al doilea rând, oamenii sunt dornici de a merge la mare, la soare. Din cauza restricțiilor, însă, o mare parte dintre ei vor recurge la piscine. Astfel, se va depăși numărul maxim de persoane admisibile, se vor crea aglomerări.

Acest lucru este valabil și pentru grădinițe. Înainte de redeschiderea lor, criteriile și indicatorii de bază vor fi în strânsă legătură cu situația epidemiologică”, a declarat Furtună.

Citește și:

COVID-19 în Moldova: Avem 867 de copii infectați, dintre care 9% au vârsta de până la 1 an

Articole asemănătoare

Back to top button