fbpx

Se formează noi „prietenii” în Parlament? Pro Moldova discută informal cu socialiștii și spune că nu uită nici de celelalte partide

Pro Moldova anunță că un grup de deputați ai formațiunii au avut o întâlnire informală cu deputații din fracțiunea Partidului Socialiștilor (PSRM). Aceștia au discutat situația din țară și criza instituțională de după alegerile prezidențiale și demisia Guvernului Chicu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul întrevederii s-a analizat criza politică și eventualele căi de soluționare a acesteia, se arată într-un comunicat emis de Pro Moldova. Totodată, parlamentarii afirmă că sunt în comunicare informală cu deputați din fracțiunile PAS, PPDA și PDM, „pentru identificarea unor soluții”.

Precizăm că, 31 decembrie a fost ultima zi de mandat a Guvernului Chicu, iar premierul și miniștrii Sănătății, Economiei și Finanțelor au refuzat să exercite interimatul în continuare. Ca urmare, șeful de la Ministerul de Externe, Aureliu Ciocoi, a preluat interimatul funcției de prim-ministru.

De la începutul lunii ianuarie, Maia Sandu nu a desemnat încă un candidat la funcția vacantă. În spațiul public se vehiculează că aceasta ar tărăgăna, astfel încât să fie provocate alegeri anticipate după trei luni. Anterior, însă, președinta afirma în cadrul unei conferințe de presă că așteaptă întâi decizia Curții Constituționale (CC) referitoare la posibilitatea autodizolvării Legislativului, iar ulterior va propune și alte soluții pentru declanșarea scrutinului.

Curtea a decis că procesul nu este posibil, iar Maia Sandu nu a venit deocamdată cu o reacție. Contactată de ZUGO, purtătoarea sa de cuvânt, Sorina Ștefârță, a comunicat că șefa statului urmează să facă declarații la subiect după ce revine de la Bruxelles.

Pe de altă parte, socialiștii i-au înaintat luni ultimatum Maiei Sandu, cerând să desemneze candidatul la șefia Guvernului până pe 1 februarie. Totodată, marți, 19 ianuarie, aceștia s-au adresat la CC și au cerut magistraților să se expună și să comunice cât timp are președinta pentru a desemna o candidatură și ce riscă dacă nu o face.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button