fbpx

Ultimatumul socialiștilor pentru Sandu: „Aveți două săptămâni să desemnați candidat la funcția de premier”

Socialiștii îi cer Maiei Sandu să desemneze până pe 1 februarie un candidat la funcția de premier. Anunțul a fost făcut de Igor Dodon în cadrul unei conferințe de presă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În același timp, ex-șeful statului a precizat că marți formațiunea pe care o conduce se va adresa la Curtea Constituțională pentru a întreba magistrații care este termenul maxim pentru ca șefa statului să înainteze un candidat la șefia Executivului și ce riscă Maia Sandu dacă nu va face acest lucru.

„Aveți două săptămâni să înaintați candidat. Peurmă să nu spuneți că nu v-am preîntâmpinat. (…) Suntem într-un blocaj creat de președinta țării”, a punctat Dodon, declarând că în caz contrar se vor organiza proteste.

Ca urmare a acuzațiilor aduse Maiei Sandu și PAS, deputatul Sergiu Litvinenco a scris pe pagina sa de Facebook că „Dodon și socialiștii par să aibă amnezie, or exact aceleași teze și declarații demagogice le-au folosit în luna decembrie 2015. Exact ca și acum, Dodon și socialiștii trâmbițau atunci că președintele țării ar fi obligat să înainteze candidatul la funcția de prim-ministru în X zile, că altfel președintele ar uzurpa puterea în stat. (…) În al doilea rând, Dodon se pare că uită că între 9 martie 2019 și 8 iunie 2019, fiind președinte al Republicii Moldova, nu a înaintat niciun candidat la funcția de prim-ministru”

Litvinenco a punctat că, de această dată, „alegeri parlamentare anticipate totuși vor avea loc, ndiferent că Dodon și socialiștii nu le doresc nici în ruptul capului”.

Precizăm că Ion Chicu a anunțat că își dă demisia pe 23 decembrie 2020, însă a exercitat funcția până pe la sfârșitul anului trecut. Ulterior, premier interimar a fost numit Aureliu Ciocoi.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

CITEȘTE ȘI:

doc | Ce urmează după ce Chicu a refuzat să fie premier interimar? Sandu, obligată să desemneze o candidatură

Articole asemănătoare

Back to top button