fbpx

Chicu a depus cererea de plecare din funcție. În prima zi din 2021 va fi anunțat numele premierului interimar

Maia Sandu va anunța numele premierul interimar în următoarele zile. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune TV8. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Sandu a calificat plecarea miniștrilor drept un act de destabilizare. În același timp, potrivit ei, cererea de plecare din funcție a fost depusă deja de Ion Chicu.

„În primul rând trebuie să dăm un calificativ acestui eveniment. Și trebuie să spunem deschis că această plecare a lor face parte din categoria socialiștilor de a destabiliza țara, pentru că nu știu dacă îmi puteți aduce un exemplu când dintr-un guvern pleacă așa de multă lume ca să fie clar cine rămâne în locul lor.

Nu e vorba doar de plecare miniștrilor, dar și plecarea secretarilor de stat. Aceste plecări nu înseamnă decât un element din această strategie destabilizarea situației din țară”, a declarat președinta Republicii Moldova.

Șefa statului a precizat că pe 1 ianuarie va anunța numele noului premier. Ea a punctat că este obligată să numească în funcție o persoană din actuală componență a Executivului, așa cum prevede legislația.

„Astăzi am primit cererea domnului Chicu, prin care el informează că va pleca din funcție începând cu 1 ianuarie. Și, da, pe 1 ianuarie voi veni cu o decizie cine va următorul prim-ministru din componența actuală. În conformitate cu legea sunt obligată să numesc un prim-ministru din actuala componență”, a adăugat Maia Sandu.

Totodată, președinta Republicii Moldova a menționat că în continuare se caută cea mai rapidă cale pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button