fbpx

Rusia vrea să modernizeze apărarea antiaeriană a Moscovei. Despre ce este vorba

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a anunţat miercuri că prevede în acest an modernizarea apărării antiaeriene a capitalei Moscova, în contextul în care atacurile ucrainene cu drone vizând teritoriul rusesc se înmulţesc.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui, două noi unităţi ale apărării antiaeriene vor fi formate şi dotate cu sisteme de rachete sol-aer de nouă generaţie S-350.

„Paralel, vom finaliza construirea a 621 de infrastructuri militare pentru necesităţile forţelor aeriene”, a adăugat ministrul rus.

Capitala Rusiei nu a fost atinsă niciodată direct de atacuri de la începutul conflictului în Ucraina. Dar în februarie, un aparat fără pilot ucrainean s-a prăbuşit la 100 km de Moscova, fără să facă pagube, scrie Agerpres.

În ianuarie, imagini difuzate pe reţele de socializare arătau instalarea la Moscova a unor sisteme Panţîr S -1, destinate să intercepteze în special rachete de croazieră şi balistice.

Atacurile cu drone s-au înmulţit în ultimele luni pe teritoriul rus şi în Crimeea anexată, iar mai multe baze aeriene ruseşti – unele la sute de kilometri de front – au fost lovite.

Miercuri, marina rusă a afirmat că ar fi „respins” un atac cu drone, care nu a făcut victime, asupra portului Sevastopol, în Crimeea, bază a Flotei ruse din Marea Neagră.

Articole asemănătoare

Back to top button