fbpx

Reacția MAIB după ce s-ar fi furat peste 29 de milioane de lei: Banca dispune de unul dintre cele mai complexe sisteme de securitate

După ce poliția a oferit mai multe detalii despre jaful de proporții de la Moldova Agroindbank, menționând că banca nu ar fi avut un sistem de securitate eficient, reprezentanții instituției bancare au venit cu o reacție.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-un comunicat expediat redacției noastre, conducerea MAIB spune că, de fapt, banca dispune de unul dintre cele mai complexe sisteme de securitate, inclusiv în sucursala Chişinău-Buiucani, dar și că standardele şi cerinţele de securitate au fost integral respectate.

„Serviciile de securitate contractate de bancă şi prestate de o companie licenţiată de Ministerul Afacerilor Interne corespund standardelor impuse în condiţiile de licenţiere. Învinuirea adusă băncii precum că ar demonstra „absenţă totală a unei preocupări […] pentru implementarea standardelor de siguranţă în sistemul financiar bancar” nu corespunde realităţii. Banca îşi respectă cu stricteţe obligaţiunea de a se conforma standardelor existente în domeniu, iar licenţa acordată de Ministerul Afacerilor Interne companiei care prestează serviciile de securitate reconfirmă acest fapt”, se mai precizează în comunicat.

Totodată, reprezentanții instituției bancare spun că, ținând cont de etapa iniţială a anchetei şi desfăşurarea audierilor individuale a clienţilor, este prematur să facem referire la o sumă exactă a pagubelor.

Amintim că jaful a avut loc în noaptea de 5 spre 6 iulie, iar poliția a fost anunțată dimineață, la ora 09:15. Potrivit oamenilor legii, din 84 de casete individuale, deținute la banca respectivă, s-au furat bani, bunuri materiale, bijuterii și acte în sumă de 29.431.840 de lei.

Până la moment s-au adresat 31 de persoane care au avut de suferit în acest caz, fiind inițiată o cauză penală în baza prevederilor art. 186 al. 5 Cod Penal al Republicii Moldova „Furt în proporții deosebit de mari”, iar pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și a potențialilor infractori, a fost format un grup de lucru din care fac parte ofițeri ai Inspectoratului Național de Investigație, Direcției de Poliție a mun. Chișinău și polițiști ai Inspectoratului de Poliție ai sectorului Buiucani.

Articole asemănătoare

Back to top button