fbpx

Poliția vine cu detalii în cazul jafului de proporții de la Moldova Agroindbank. Cum au pătruns suspecții în camera cu casete?

Jaful de proporții de la Moldova Agroindbank este cercetat de Inspectoratul General al Poliției, care până acum a stabilit că din 84 de casete individuale, deținute la banca respectivă, s-au furat bani, bunuri materiale, bijuterii și acte în sumă de 29.431.840 de lei.

Persoane necunoscute au pătruns în bancă prin tăierea gratiilor de la geam și forțarea acesteia, precum și prin deteriorarea lacătului de la camera special amenajată. Din primele cercetări efectuate rezultă că fapta a fost plănuită cu mult timp înainte de comiterea acesteia.

Până la moment s-au adresat 31 de persoane care au avut de suferit în acest caz, fiind inițiată o cauză penală în baza prevederilor art. 186 al. 5  Cod Penal al Republicii Moldova „Furt în proporții deosebit de mari”, iar pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și a potențialilor infractori, a fost format un grup de lucru din care fac parte ofițeri ai Inspectoratului Național de Investigație, Direcției de Poliție a mun. Chișinău și polițiști ai Inspectoratului de Poliție ai sectorului Buiucani.

„Faptul că la filială  nu au fost luate toate măsurile de securitate necesare în vederea prevenirii unor asemenea fapte, relevă absența totală a unei preocupări din partea entității comerciale, dar și a instituțiilor responsabile pentru implementarea standardelor de siguranță în sistemul financiar-bancar.

În acest sens, ne vom adresa instituțiilor abilitate ale statului în vederea înăspririi urgente a cadrului normativ cu privire la sistemele de securitate utilizate de băncile comerciale din Republica Moldova, inclusiv pentru a evita repetarea unor fapte similare”, se arată într-un comunicat al poliției.

Ministerul Afacerilor Interne face un apel la toate instituțiile abilitate ale statului, îndeosebi Procuratura Generală și Banca Națională a Moldovei, să sprijine ancheta, cu respectarea principiului cooperării loiale între instituțiile statului.

Articole similare

Close