fbpx

Procuratura a pornit dosar penal pe răpirea jurnaliștilor Viorica Tătaru și Andrei Captarenco

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii INI, anunță pornirea unei cauze penale, după ce o reporteriță și un cameraman au fost răpiți de reprezentanții așa-ziselor „structuri de ordine” din stânga Nistrului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Fapta a avut loc în ziua de miercuri, atunci când jurnalista postului TV8 documenta o manifestare publică în Tiraspol. Atunci, de reporteriță și cameraman s-a apropiat un grup de necunoscuți în uniforma așa-numitor „structuri de ordine” ale autoproclamatelor autorități din stânga Nistrului. Aceștia au acționat cu forța, împotriva voinței victimelor, pe care i-au răpit și transportat într-o direcție nedocumentată.”, se arată în comunicatul PCCOCS.

Autoritățile de drept anunță că vor continua să informeze societatea la subiect, odată ce vor deveni disponibile amănunte, cu respectarea principiului confidențialității urmăririi penale.

Amintim că jurnalista TV8 Viorica Tătaru, reținută la Tiraspol, a fost eliberată împreună cu jurnalistul Andrei Captarenco. Ei au fost reținuți separat și interogați aproape trei ore de așa-zisele autorități din stânga Nistrului. Potrivit postului de televiziune, cei doi au relatat că au fost impuși să șteargă tot ce au filmat la protestul din stânga Nistrului.

Articole asemănătoare

Back to top button