fbpx

update | Jurnalista TV8, reținută la Tiraspol, a fost eliberată

update (15:03) Reportera TV8, Viorica Tătaru, a fost eliberată. Împreună cu ea se află și jurnalistul Andrei Captarenco.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Despre aceasta a anunțat postul TV într-o știre pe site-ul tv8.md.

Între timp, organizațiile neguvernamentale de media au condamnat „perpetuarea practicilor abuzive și ilegale din partea forțelor separatiste de la Tiraspol în raport cu jurnaliștii” și au cerut autorităților constituționale ale Republicii Moldova să asigure cetățenilor săi drepturile și libertățile garantate de lege.

Știrea inițială:

Reportera TV8, Viorica Tătaru, a fost reținută la Tiraspol. Deocamdată nu cunoaștem în ce circumstanțe s-a întâmplat. Cert este că aceasta filma protestul organizat de autoritățile separatiste.

Singurul detaliu pe care a reușit să-l comunice, potrivit colegilor săi de la TV8, este că urmează să fie audiată la așa-zisul minister al securității.

Postul de televiziune a publicat o înregistrare audio din timpul conversației cu jurnalista, după ce a fost reținută.

Tataru a precizat că este însoțită la sediul serviciului local de securitate de doi reprezentanți ai instituției.

Asociația Promo-LEX a scris într-un comunicat de presă că „gravitatea situației necesită o reacție imediată și coordonată.”

„Asociația a informat de urgență Biroul Politici de Reintegrare, Delegația UE în Republica Moldova, misiunile dilomatice, Oficiul Avocatului Poporului. Subliniem necesitatea unei acțiuni rapide pentru asigurarea siguranței și eliberării jurnalistei,” mai scrie Promo-LEX.

Articole asemănătoare

Back to top button