fbpx

Prima reacție a lui Dorin Galben în urma criticilor primite pentru interviul cu Veaceslav Platon: „Sunt jurnalist, dar nu judecător”

Dorin Galben a venit cu o declarație în urma criticilor primite în legătură cu interviul recent realizat cu Veaceslav Platon. Într-un mesaj postat pe o rețea de socializare, jurnalistul a subliniat faptul că nu primește bani pentru interviurile pe care le realizează, menționând că aceasta este o regulă de bază pe care o respectă întotdeauna.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

El a explicat că proiectul său implică invitarea unor oameni din diverse domenii și cu viziuni diferite, fără a judeca sau condamna pe cineva.

„De fiecare dată invit în cadrul proiectului meu oameni din diferite domenii de activitate, cu diferite viziuni față de viață și diferite preferințe politice. Nu judec și nu condamn pe nimeni. Sunt jurnalist, dar nu judecător sau procuror. Ceea ce pot face, e să adresez întrebări invitatului, iar cei care privesc – își fac propriile concluzii. Asta înseamnă pentru mine democrație și libertate de exprimare.”

Jurnalistul a oferit detalii despre realizarea interviului cu Veaceslav Platon, menționând că a suportat personal costurile călătoriei, cazării și echipei de filmare.

„Interviul menționat mai sus l-am realizat săptămâna trecută la Londra. Singur mi-am cumpărat bilet la avion. Singur mi-am achitat cazarea la hotel. Singur am plătit echipei de filmare. M-am documentat mult pentru acest interviu, dar se pare că trebuia s-o fac și mai mult. Cât trăim, învățăm. Despre durată. Pe Youtube nu există o limită de timp pentru un interviu, de aceea discut cu toți invitații exact atât cât vorbesc ceva relevant și interesant pentru public. Fac un rezumat al discuției și fiecare poate alege ce porțiune să urmărească.”

În viitor, menționează Galben, intenționează să ofere și contraargumente la declarațiile făcute în interviuri.

„Neapărat o să invit în cadrul proiectului meu și procurori care instrumentează dosarele lui V. Platon, dar și a altor politicieni care au fugit din țară. Publicul trebuie să audă și contraargumente la declarațiile făcute în interviu.”

În încheierea mesajului, jurnalistul a mulțumit canalului TV8 pentru cei doi ani de colaborare, precizând că va continua să apară doar în cadrul proiectelor sale de pe Youtube.

Amintim că TV8 a încheiat contractul de colaborare cu jurnalistul Dorin Galben. Anunțul a venit după ce jurnalistul a publicat pe pagina sa de YouTube un interviu cu controversatul om de afaceri Veaceslav Platon.

Articole asemănătoare

Back to top button