fbpx

Preoți din Chișinău îi cer mitropolitului Vladimir să inițieze procesul de aderare la Patriarhia Română: Trebuie să reparăm greșelile istorice

Preoți și credincioși din protopiatul de Chișinău, sectorul II, îi solicită Mitropolitului Vladimir să inițieze procesul de trecere a Mitropoliei Moldovei la Patriarhia Română.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Pornind de la realitățile extraordinare în care se află Biserica Ortodoxă din Republica Moldova și în contextul războiului injust și perfid pe care Rusia îl duce în Ucraina, majoritatea preoților și credincioșilor din protopopiatul de Chișinău, sectorul II, au semnat o adresare către Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolitului Chișinăului și al Întregii Moldove. Prin această adresare, rugăm Înaltpreasfinția Sa să inițieze procesul de aderare a Mitropoliei Moldovei la Patriarhia Română”, se spune într-o postare pe contul de facebook al Bisericii „Sfântul Dumitru” din sectorul Botanica.

Clerul bisericesc face trimitere, inclusiv, la scrisoarea semnată de Mitropolitul Vladimir, în adresa Patriarhului Kirill, din septembrie, curent, în care se plânge că BOM ar fi „împinsă la periferia societății moldovenești”, din cauza asocierii sale cu Biserica Ortodoxă Rusă.

„Noi, preoții semnatari ai acestei adresări, suntem tot mai nemulțumiți și nedumeriți de ascultarea pe care trebuie să o facem față de Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill. Patriarhul Kirill, după invazia Rusiei în Ucraina, a pierdut calitatea de părinte duhovnicesc al Bisericii care o păstorește, devenind angajat politic, ce cheamă fățiș și pe nedrept, împotriva tuturor învățăturii Bisericii ortodoxe, la vărsare de sânge”, se arată în textul scrisorii.

 

Articole asemănătoare

Back to top button