fbpx

Platon: „Niciodată nu am fost audiat în dosarul privind laundromatul rusesc”

Deși ar figura în dosarul privind „laundromatul rusesc”, Veaceslav Platon declară că nu a fost audiat niciodată. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Niciodată n-am fost audiat în acest dosar, nici pe timpul lui Plahotniuc, nici acum. Întrebați-mă, eu am să vă răspund”, a susținut afaceristul pentru sursa citată, refuzând să vorbească mai multe despre acest caz, pentru ca sora lui – care este în Rusia – să nu fie victima unor probleme.

Menționăm că Veaceslav Platon ar fi vizat în dosarul, numit „laundromatul rusesc”, privind spălarea de bani prin intermediul băncilor din Republica Moldova. În același dosar ar mai fi vizați și fostul lider al democraților – Vladimir Plahotniuc, dar și liderul Partidului Nostru – Renato Usatîi. Elena Platon, sora afaceristului moldovean, și-a recunoscut vinovăția în participarea la spălarea a unui miliard de dolari din Federaţia Rusă prin schema Laundromat. Aceasta a fost arestată la Moscova în 2019.

La aceeași emisiune, în cadrul primului interviu după eliberarea sa din detenție, Platon a vorbit despre faptul că ar avea dovezi referitoare la implicarea unor politicieni în furtul miliardului, dând și câteva nume.

Articole asemănătoare

Back to top button