fbpx

Partidul PACE și-a anunțat candidatul pentru funcția de primar al capitalei

Partidul PACE a anunțat luni, 4 septembrie, că Constantin Butucel va fi candidatul lor pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău în următoarele alegeri locale. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă de către prim-vicepreședintele PACE, Denis Roșca.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui Roșca, Butucel a reușit să dezvolte proiecte ambițioase în domeniul construcțiilor în Olanda. Acesta a decis să revină în Chișinău cu scopul de a implementa ceea ce a învățat și a văzut în Europa.

În declarația sa, Constantin Butucel a subliniat importanța construirii unui oraș curat și bine organizat.

„Mulțumesc colegilor care mi-au încredințat această misiune. Pentru a construi un oraș curat, bine organizat, este nevoie de un om cu verticalitate și experiență. Eu revin acasă din Olanda, după 12 ani de activitate și zeci de proiecte în domeniul construcției și dezvoltare urbană. Revin acasă pentru că vreau să aduc acasă ceea ce am văzut în Europa”, a declarat acesta.

Menționăm că, până acum, și-au anunțat intenția de a candida la șefia Primăriei Capitalei: Mihail Polianschi – Partidul „Congresul Civic”, Adrian Albu – PSRM, Vadim Brînzaniuc – PSDE, Ion Purice – vicepreședintele PL, Victor Chironda – Platforma DA, Ion Bulgac – CUB, Mihail Bagas – PP „Liga Orașelor și  Comunelor”, Lilian Carp – PAS, Anatol Usatîi – Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei, Vasile Costiuc – liderul Partidului „Democrația Acasă”, Ion Ceban – actualul primar al capitalei, Ruslan Codreanu – liderul Partidului „Puterea Oamenilor”, Tatiana Bordeianu – șefa departamentului politica externă și integrare europeană de la Partidul „Acasă Construim Europa”, Vasile Bolea – Partidul „Renaștere”.

Alegerile locale generale vor avea loc pe 5 noiembrie 2023.

Articole asemănătoare

Back to top button