fbpx

Papa Francisc a lansat un avertisment dur pentru giganții din tehnologie. Ce părere are despre AI

Papa Francisc a vorbit oficial pe tema inteligenței artificiale, afirmând că viteza cu care se dezvoltă tehnologia are un impact tot mai mare asupra umanității și, prin urmare, necesită „reflecție etică” pentru a asigura responsabilitatea.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În declarația emisă de biroul de presă al Vaticanului, Papa avertizează că AI ar putea reprezenta un risc pentru societate dacă utilizarea acesteia nu este supravegheată corespunzător.

„Progresele remarcabile făcute în domeniul inteligenței artificiale au un impact din ce în ce mai mare asupra activității umane, vieții personale și sociale, politicii și economiei”, scrie Papa Francisc.

Papa Francisc, apel la dialog deschis

El a cerut apoi un „dialog deschis” asupra a ceea ce vor însemna aceste noi tehnologii în viitorul apropiat, cu un accent special pe „posibilitățile lor perturbatoare” și „efectele ambivalente”.

Papa a adăugat că este nevoie să fim vigilenți, astfel încât violența și discriminarea să nu devină încorporate în AI, excluzând, prin urmare, anumite grupuri expuse riscului din societate și promovând nedreptatea și inegalitatea cu care se confruntă deja, scrie Playtech.

„Nevoia urgentă de a orienta conceptul și utilizarea inteligenței artificiale într-un mod responsabil, astfel încât să fie în slujba umanității și protecția casei noastre comune, impune extinderea reflecției etice în sfera educației și a dreptului”, a continuat.

„Apărarea demnității persoanei și preocuparea pentru o fraternitate efectiv deschisă întregii familii umane, sunt condiții indispensabile pentru dezvoltarea tehnologică pentru a contribui la promovarea dreptății și păcii în lume”, a conchis Papa Francisc.

Popularitatea AI, în special în fotografie, a fost explozivă în ultimele șase luni. Tehnologia a fost folosită pentru a crea influențe pe rețelele de socializare care nu există cu adevărat, pentru a recrea fotografii pe care nimeni nu a avut ocazia să le surprindă efectiv și a făcut loc unor afaceri întregi bazate pe AI care îi înlocuiesc pe fotografii profesioniști.

În mod evident, nimeni nu îl va asculta pe Papă, de vreme ce inteligența artificială deja pare un pic scăpată din mână.

Articole asemănătoare

Back to top button