fbpx

OSCE intenționează să organizeze o inspecție la depozitul de la Cobasna: „Aceste muniții pot provoca o situație de criză”

Franco Frattini, reprezentantul special al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, susține că se lucrează la organizarea unei vizite la depozitul de la Cobasna. Declarația a fost făcută într-o conferință de presă comună cu Cristina Lesnic, viceprim-ministră pentru reintegrare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Oficialii susțin că actualmente nu există informații clare despre stare munițiilor, dar și despre modul de întreținere a acestora, iar o inspecție ar putea clarifica lucrurile.

„Aceste muniții pot provoca o situație de criză și este important să verificăm cum pot reacționa autoritățile constituționale pentru a asigura securitatea. Cred că o inspecție efectivă, cu participarea persoanelor interesate, inclusiv OSCE, ar putea asigura că lucrurile sunt corect administrate și ne va ajuta să cunoaștem ce am putea face cu muniția care nu mai corespunde criteriilor de întreținere”, a declarat Lesnic.

Totodată, Frattini a menționat că se lucrează la organizarea unui control la depozit. Potrivit lui, acolo se păstrează muniții învechite, care nu pot fi transportate în altă parte pentru a fi distruse și care prezintă pericol pentru oameni, transmite ipn.md.

Franco Frattini este într-o vizită de lucru în țara noastră și are planificate întrevederi cu negociatorii de la Chișinău și Tiraspol.

Articole asemănătoare

Back to top button