fbpx

O nouă ieftinire generoasă! Prețurile stabilite de ANRE pentru joi la benzină și motorină

După motorină, azi și prețul la benzină scade sub un nou prag psihologic de 24 lei/litru. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a anunțat miercuri, 3 mai, prețuri maxime de comercializare pentru litrul de motorină și benzină în Republica Moldova ce vor intra în vigoare joi, 4 mai.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, pentru 04.05.2023, ANRE a stabilit prețurile maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard la nivelul de:

– 23,88 lei/litru – pentru benzina COR 95 (- 17 bani);
– 19,62 lei/litru – pentru motorina standard (- 18 bani).

Tendința de descreștere a cotațiilor la produsele petroliere pe bursele internaționale din ultima perioadă continuă. Doar în cadrul ultimei sesiuni, cotațiile Platts la combustibili s-au redus cu 5%, ajungând sub 800 $/tona la benzină și circa 650 $/tona la motorină.

„În consecință, după ce ieri prețul la motorină a scăzut sub nivelul de 20 lei/litru, astăzi și benzina depășește un nou prag psihologic, înregistrând un preț sub 24 lei/litru.”, scrie instituția.

Precizăm că Parlamentul a decis că ANRE va stabili prețurile maxime de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard în fiecare zi lucrătoare. Acestea vor fi valabile cu începere de la ora 00:01 pentru ziua/zilele următoare celei/celora în care au fost stabilite.

Conform reglementărilor aprobate, se interzice comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard la un preț ce depășește prețul maxim stabilit de ANRE.

Articole asemănătoare

Back to top button