fbpx

O lideră a protestatarilor din Belarus ar fi fost răpită. „Au urcat-o într-un microbuz”

Maria Kolesnikova – o lideră a protestatarilor din Belarus, membră a Consiliului de Coordonare al opoziţiei – ar fi fost răpită în această dimineață, în centrul Belarusului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Portalul tut.by face referire la martori oculari care ar fi surprins momentul răpirii de către persoane necunoscute.

„În dimineaţa zilei de 7 septembrie, în faţa Muzeului Naţional de Artă, mai multe persoane necunoscute au urcat-o pe Koleskinova într-un microbuz pe care scria „Sviaz” (tr: comunicaţii) şi au pornit într-o direcţie necunoscută”, a scris portalul.

Potrivit presei locale, aliaţi politici ai Mariei Kolesnikova au încercat să o găsească, doar că ea nu mai răspunde la telefon. În context, potrivit agenţiei de ştiri Interfax, poliţia din Belarus a transmis că nu a reţinut-o.

Maria Kolesnikova este una dintre cele trei politiciene care şi-au unit forţele înaintea alegerilor prezidenţiale de pe 9 august pentru a lupta contra lui Aleksandr Lukaşenko (președintele ales). Dintre ele, Svetlana Tihanovskaia şi Veronika Ţepkalom au părăsit ţara.

Kolesnikova s-a implicat masiv în criza politică post-alegeri din ţară, iar pe 31 august ea a anunţat că formează un nou partid politic – „Împreună” – cu echipa opozantului Viktor Babariko, aflat în închisoar.

Menționăm că protestele violente din Belarus continuă să se desfășoare. Poliţia țării a comunicat luni că a arestat 633 de persoane, fiind cel mai mare număr de rețineri. Duminică, potrivit AFP, peste 100.000 de persoane au protestat în centrul Minskului, însă manifestații sunt organizate și în alte regiuni ale statului.

Articole asemănătoare

Back to top button