fbpx

Numărul troleibuzelor și autobuzelor va fi suplinit în contextul protestului anunțat de transportatori

Regia transport electric Chișinău (RTEC) și Parcul urban de autobuze vor suplini marți, 23 februarie, numărul de unități la linie, în special în orele de vârf, pentru a asigura cetățenii municipiului cu transport, în contextul protestului anunțat al operatorilor de transport privat. Anunțul a fost făcut de Primăria Chișinău.

În context, primarul general, Ion Ceban, a chemat conducătorii de instituții publice și private (angajatorii) să dea dovadă de înțelegere față de angajații care vor întârzia marți la muncă din cauza protestului operatorilor privați.

Totodată, APL Chișinău apreciază gestul transportatorilor, care vor asigura mâine dimineață ieșirea la linie a microbuzelor de rută, pentru a transporta călătorii la locul de destinație.

Citește și: Mai multe companii private care operează rute de transport public în capitală nu vor activa mâine. Acestea se alătură protestului transportatorilor.

Amintim că, în pofida faptului că CNESP și-a suspendat decizia potrivit căreia capacitatea de îmbarcare în mijloacele de transport public nu ar trebui să depășească 50% din capacitatea totală, șoferii nu renunță la manifestații. Aceștia afirmă că se află în prima linie de risc, cer să fie vaccinațitimp de șapte zile, dar și să fie asigurați gratuit cu materiale de protecție, măști, halate și dezinfectant pentru fiecare unitate de transport.

Totodată, transportatorii au anunțat despre eventuale manifestații după ce CNESP a decis să limiteze capacitatea de îmbarcare în mijloacele de transport comun și a înăsprit restricțiile. Ulterior, însă, hotărârea a fost suspendată de autorități.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button