fbpx

update | Mai multe rute nu vor circula în întreaga țară. Transportatorii au anunțat ziua în care își vor sista activitatea

(update, ora 15:20)

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Transportatorii au anunțat că rutele regulate de pasageri pe întreg teritoriul Republicii Moldova nu vor circula marți, 23 februarie. La protest vor participa și operatorii privați, care administrează curse pe teritoriul capitalei.

Șoferii cer revizuirea deciziei CNESP, prin care sunt obligați să nu accepte mai mulți pasageri decât 50% din capacitatea salonului.

Știrea inițială

Transportatorii anunță că își vor sista pentru o zi activitatea. Acțiunea va avea loc în semn de protest față de măsurile restrictive instituite.

Se cunoaște despre faptul că evenimentul se va desfășura săptămâna viitoare. Totuși, reprezentanții Asociației Patronale a Transportatorilor nu au precizat deocamdată data.

Protestul va avea loc drept reacție la amenzile aplicate șoferilor după ce nu au respectat prevederile referitoare la limitarea numărului de pasageri în mijloacele de transport. Totodată, transportatorii adresează scuze călătorilor pentru situația care ar urma să se creeze.

Amintim că, acum două zile, Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto avertiza autoritățile că șoferii vor ieși la proteste dacă vor fi amendați. Potrivit organizației, restricțiile pun în pericol existența ramurii transportului rutier de pasageri, iar dacă circulația mai multor rute regulate va fi stopată, activitatea lor ar putea să nu mai fie reluată după ameliorarea situației pandemice.

Pe parcursul anului 2020, transportatorii au ieșit de mai multe ori la manifestații, fiind nemulțumiți atât de restricțiile impuse de CNESP, cât și de schimbările care se produs la nivelul de conducere și administrare a gărilor auto din țară.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button