fbpx

Restricția care limita capacitatea transportului public la 50%, suspendată

Restricția care prevedea limitarea capacității transportului public la 50% a fost suspendată. Hotărârea Comisiei Naționale Extraordinare în Sănătate Publică (CNESP) va fi în vigoare până pe 28 februarie, inclusiv.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit autorităților, decizia a fost luată după ce cele mai reprezentative asociații patronale din transporturi au dat asigurări că vor mobiliza membrii săi să respecte strict măsurile de prevenire a răspândirii infecției COVID-19 în unitățile de transport, transmit CNESP.

CNESP afirmă că urmează să verifice nivelul de conformare a operatorilor de transport cu regulile anti-epidemice.

Dacă până la 28 februarie, operatorii de transport vor demonstra capacitatea de respectare a măsurilor epidemiologice în trafic, CNESP va aproba decizia de a reveni la regimul anterior de activitate a transportatorilor, iar dacă nu va fi demonstrată – se va anula suspendarea de astăzi a deciziei”, se arată într-un comunicat al CNESP.

ZUGO amintește că CNESP a înăsprit restricțiile cu scopul de a diminua riscul infectării cu coronavirus. Astfel, din 17 februarie au intrat în vigoare o serie de reguli, printre care și limitarea până la 50% a capacității unităților de transport public.

Totodată, de menționat este faptul că autoritățile au prelungit starea de urgență în sănătate publică până la 15 aprilie curent.

Citește și: Restricțiile sunt puse pentru a (nu) fi respectate? Unii moldoveni nu țin cont de reguli și se îmbulzesc în transportul public

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button