fbpx

„Ne vedem în judecată”. Reacția Guvernului, după adresarea în instanță a Primăriei Chișinău

Guvernul Republicii Moldova a venit cu o reacţie după ce Primăria muncipiului Chişinău a anunțat că a dat în judecată înstituția. Executivul este gata să se întâlnească în instanță cu Primăria Capitalei, potrivit purtătorului de cuvânt, Daniel Vodă, care susține că afirmațiile administrației publice din Chișinău au „încărcătură politică”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Vreau să spun foarte clar, ne vedem judecată. Dar, este absolut strigător la cer când interesele cetăţenilor din municipiul Chişinău dar şi din întreaga ţară sunt literalmente transpuse în asemenea declaraţii cu încărcătură politică, noi am văzut şi am remarcat aceste postere informaţionale care sunt împrăştiate din bani publici, intuim în transportul public se vorbeşte despre buget şi iniţiative ale autorităţilor locale.

Deci, să fie foarte clar, dumneavoastră, eu, toţi cetăţenii ţării noastre, de la nord, la sud, de la est la vest, contribuie prin taxe şi impozite la bugetul ţării, contribuie prin taxe şi impozite pentru bunăstarea acestui stat. Aceste taxe nu aparţin lui Ivan Ceban, nu aparţin autorităţilor locale, nu aparţin Executivului, aceşti bani sunt ai ţării şi ei trebuie redirecţionaţi pentru necesităţile noastre comune, şi aceste afaceri care sunt concetrate în municipiul Chişinău, care noi tot le auzim prin argumentările municipalităţii, iarăşi nu aparţin municipiului Chişinău, primăriei, nu aparţin lui Ivan Ceban. Aceste afaceri aparţin agenţilor economici care activează şi contribuie diligent şi onest la colectarea acestor taxe şi impozite.

Este tare important să remarcăm că sursele sau iniţiativa care este propusă, sugerează că anumite raioane şi localităţi trebuie lăsate fără finanţare, anumite sate şi oraşe nu trebuie să primească subvenţionare, este absolut o formulă greşită care nu conduce nicăieri şi Guvernul va apăra, inclusiv, în instanţa de judecată, dacă asta doreşte o persoană cu ambiţii politice, interesele tuturor cetăţenilor, oamenilor acestei ţări care contribuie în mod deligent şi au tot dreptul să beneficieze de drumuri, nu doar într-un oraş, dar în toată ţara”, a declarat Daniel Vodă.

Amintim că Primăria Chișinău a acționat în judecată Guvernul și Ministerul Finanțelor. Municipalitatea vrea să oblige cele două instituții să întoarcă la bugetul capitalei o pretinsă datorie de peste jumătate de miliard de lei, „creată în urma acțiunilor de delegare a atribuțiilor suplimentare către APL Chișinău, fără acoperire financiară”.

Articole asemănătoare

Back to top button