fbpx

Guvernul și Ministerul Finanțelor, acționate în judecată de Primăria Chișinău

Primăria Chișinău a acționat în judecată Guvernul și Ministerul Finanțelor. Municipalitatea vrea să oblige cele două instituții să întoarcă la bugetul capitalei o pretinsă datorie de peste jumătate de miliard de lei, „creată în urma acțiunilor de delegare a atribuțiilor suplimentare către APL Chișinău, fără acoperire financiară”. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, Primăria municipiului Chișinău solicită încasarea de la Guvern și Ministerul Finanțelor în beneficiul Primăriei Chișinău:

  •   158 milioane de lei cu titlu de restituire a datoriei pentru compensarea sporului lunar în valoare fixă în mărime de 1300 lei pentru angajații autorităților/instituțiilor bugetare finanțate de la bugetul municipal Chișinău pentru anul 2023;
  •    158 milioane de lei cu titlu de restituire a datoriei pentru compensarea sporului lunar în valoare fixă în mărime de 1300 lei pentru angajații autorităților/instituțiilor bugetare finanțate de la bugetul municipal Chișinău pentru anul 2024;
  •   210,8 milioane de lei cu titlu de restituire a datoriei pentru menținerea serviciului de „Asistenți personali” pentru anul 2024.

„Din cauza deciziilor prost gândite ale autorităților centrale, dar și a planificării defectuoase a resurselor bugetare, bugetul municipiului Chișinău a fost prejudiciat cu peste jumătate de miliard de lei. Este o sumă enormă, pusă pe umerii Primăriei Chișinău. Cerem Guvernului și Ministerului Finanțelor să își onoreze obligațiile prevăzute de lege”, a scris Ion Ceban pe Facebook.

Articole asemănătoare

Back to top button