fbpx

Năstase, după ce a aflat că trebuie să-și ceară public scuze pentru crucifixul din sediul MAI: „Niciun consiliu nu mă poate obliga să mă las de Dumnezeu”

Niciun consiliu nu mă poate obliga să mă las de Dumnezeu. Aceasta a fost reacția lui Andrei Năstase după ce presa a scris despre faptul că acesta a fost obligat să aducă scuze publice în legătură cu instalarea crucifixului în sediul Ministerului Afacerilor Interne.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Liderul Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr” consideră că inițiativa de a aduce în cadrul unei instituții fundamentale a statului mai multă unitate, moralitate și credință, respect pentru înaintași, pentru polițiștii căzuți la datorie, inclusiv în războiul de pe Nistru, nu discriminează și nu împarte oamenii, ci îi adună în jurul unui set de valori corecte și puternice.

„Moldova se află angajată pe un drum extrem de dificil pentru a reuși să se definească cu fermitate drept o democrație autentică și modernă. Crucifixul montat la MAI este parte a setului de simboluri care pot susține drumul pe care Republica Moldova trebuie să-l parcurgă până la momentul în care se va putea așeza în rândul țărilor libere, democratice, europene”, a scris Năstase pe pagina sa de Facebook, subliniind că astfel de simboluri pot fi găsite în clădiri extrem de importante din toată Europa.

Potrivit politicianului, nu despre crucifix este vorba în acea decizie a consiliului, ci despre Andrei Năstase care trebuie, în baza unui plan foarte bine pus la punct, „să fie din nou linșat mediatic și compromis”.

„Aș fi vrut aceeași determinare din partea instituțiilor statului în cazuri cu adevărat reale, în special a profanării simbolicii de stat de către președintele Dodon, prin scoaterea crucii din stema Republicii Moldova. Aștept să văd cum Dodon și ministrul său de Interne vor îndrăzni să scoată crucifixul și din MAI. Ce va urma? Răstignirile din întreaga republică?”, se întreabă liderul PPDA.

Precizăm că Andrei Năstase a fost obligat, în termen de 10 zile, să aducă scuze publice, iar Ministerul Afacerilor Interne – să scoată crucifixul pe care acesta l-a instalat în sediul instituției, potrivit unei decizii a Consiliului pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității.

Articole asemănătoare

Back to top button