fbpx

Miss Universe Maria Thattil: „Avortul mi-a permis o carieră de succes”

Fosta Miss Universe din Australia, Maria Thattil, a dezvăluit că întreruperea de sarcină făcută în 2015, când avea 21 de ani, a ajutat-o să ajungă unde se află azi.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Frumoasa de 29 de ani a povestit celor de la Nine Honey că avortul făcut în urmă cu opt ani i-a dat posibilitatea să se întoarcă la facultate și i-a „crescut șansele în viață”. Maria a spus că lucra pe salariu minim, că locuia încă cu părinții și că a fost diagnosticată cu depresie și anxietate atunci când a descoperit că era gravidă. În acele condiții, nici nu știe ce s-ar fi întâmplat cu viața ei dacă ar fi fost forțată să păstreze sarcina, scrie clickpentrufemei.ro.

„Libertatea de a-mi decide singură viitorul nu numai că mi-a crescut șansele în viață, dar mi-a dat și posibilitatea de-a pivota”, a început să explice Thatill. „Acea pivotare, mișcările pe care le-am făcut m-au adus în postura de-a câștiga Miss Universe Australia, de a-mi reprezenta țara și a-mi lansa o carieră în mass-media ca liber profesionist care are o rubrică a ei, ca speaker și personalitate publică cu un public internațional căruia îi vorbesc despre subiecte importante mie, printre care se numără și drepturile reproductive ale femeilor”, a adăugat aceasta.

Maria a ținut să precizeze că succesul profesional i-a permis să devină independentă din punct de vedere financiar și, mai mult, i-a oferit posibilitatea de a-și întreține, într-o anumită măsură, familia. „Accesul legal la avort mi-a permis să aleg singură pentru viața mea. Și acest drept trebuie să-l aibă fiecare cetățean”, a declarant Thatill.

Fosta Miss Universe din Australia a făcut o plângere emoționantă despre acest drept al femeilor de-a decide singure asupra trupului lor, după ce Curtea Supremă din Statele Unite a interzis, zilele trecute, avortul. Mai exact, autoritățile americane s-au răzgândit cu privire la decizia din 1973, care nu le permitea statelor americane să interzică avorturile.

Maria s-a declarat îngrozită pentru copii, victimele violului sau al incestului sau pentru femeile cu boli grave, care le pun viața în pericol în timpul unei sarcini. E recunoscătoare pentru că ea a putut decide singură în privința ei, dar și dezamăgită că alte femei nu mai au acest drept în Statele Unite.

Articole asemănătoare

Back to top button