fbpx

Ministrul de Interne, Ana Revenco: „Trădătorilor de țară le transmit avertismentul că în curând vor sta în fața judecății”

„Cei care încalcă legea sub orice pretext, să se aștepte să răspundă în fața organelor de anchetă. Toți cei care au adus violențe asupra civililor aflați pe străzi astăzi, cât și asupra organelor de aplicare a legii figurează acum în dovezile adunate de Poliția Națională”, susține ministra de Interne, Ana Revenco, într-o declarație cu privire la „turbulențele care pun în pericol democrația R. Moldova” și protestele de ieri, 12 martie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Turbulențele care au loc în aceste zile pe teritoriul țării noastre urmăresc să zdruncine democrația și stabilitatea Republicii Moldova. Sistemul afacerilor interne apără cu fermitate cetățenii, ordinea de drept și democrația pe care am construit-o timp de peste 30 de ani. Față de turbulențele manifestate astăzi, precizez că MAI nu va admite ca infractorii și trădătorii să ascundă violențele sub umbrela dreptului la protest, a permisivității legale de a fi reprezentant în Parlament sau în fruntea unor APL-uri. Vocea poporului nu înseamnă violență și trădare de țară! Trădătorilor de țară le transmit avertismentul că în curând vor sta în fața judecății, oricât de mulți bani și ajutor ar primi pentru a ne distruge tara. Trădarea de țară este cea mai odioasă manifestare a unui om care s-a născut în țara noastră, este cetățean al Republicii Moldova, trăiește aici”, a declarat Ana Revenco.

„Dragi cetățeni, știu ca voi înțelegeți care sunt jocurile și interesele celor care vor să ne distrugă țara. Vă asigur că, așa cum am fost la datorie acum 31 de ani pentru apărarea patriei, la fel suntem și azi. Ministerul pe care-l conduc păstrează stabilitatea în țară și nu va permite destabilizări care să pună în pericol siguranța oamenilor noștri”, a adăugat ministra afacerilor de interne.

Amintim că „Mișcarea pentru popor” a organizat duminică, 12 martie, un nou protest. Centrul Chișinăului a fost plin de manifestanți care cereau demisia președintei Maia Sandu, a actualei guvernări, dar și achitarea facturilor pentru lunile de iarnă.

Protestatarii au venit cu drapele ale Republicii Moldova și au adus lozinci critice la adresa guvernării. Aceștia se arată deranjați de sumele prezente în facturi și cer demisia guvernării Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS).

Șeful Inspectoratului General de Poliție (IGP), Viorel Cernăuțeanu, a declarat că forțele de ordine dețin informații despre un plan al Rusiei de destabilizare a Republicii Moldova, care implica și protestul din această duminică. Informațiile au putut fi aflate datorită unui agent de poliție sub acoperire, care s-a infiltrat în grupul de diversioniști care se ocupă de organizarea protestelor. Fiecare diversionist urma să primească o remunerare a câte 10.000 de dolari.

Poliția a mai anunțat că 54 de participanți la protest, dintre care 21 de minori, cu comportament dubios și obiecte interzise la ei, au fost conduși la Inspectorat pentru identificare și documentare.

După anunțul șefului IGP, liderul Partidului Acasă Construim Europa (PACE), Gheorghe Cavcaliuc, care s-a alăturat în toamna anului 2022 protestelor Partidului Șor, și-a îndemnat reprezentanții să renunțe la protestele de duminică. Decizia a fost luată pentru „a evita speculațiile și riscurile” la care pot fi supuși.

Articole asemănătoare

Back to top button