fbpx

Maia Sandu, despre scoaterea Partidului Șor în afara legii: „Dacă se finanțează ilegal, aceasta înseamnă corupție și nu partid politic”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a comentat anunțul ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, despre sesizarea prin care va solicita declararea neconstituționalității Partidului Șor. Șefa statului susține că dacă formațiunea se finanțează în mod ilegal, „aceasta înseamnă corupție și nu partid politic”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Dacă Guvernul crede că sunt suficiente argumente, vor merge la Curtea Constituțională, care-și va spune punctul de vedere. Un partid politic este acel partid care se finanțează transparent și corect. Dacă se finanțează din bani murdari, în mod ilegal, aceasta înseamnă corupție și nu partid politic. Astfel, noi trebuie să insistăm așa încât toate partidele politice să respecte legea privind finanțarea”, a declarat președinta pentru TV8.

Amintim că marți, 8 noiembrie, ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a anunțat că a pregătit o sesizare la Curtea Constituțională prin care va cere declararea neconstituționalității Partidului Șor. Potrivit ministrului, partidele care militează împotriva pluralismului politic, a principiilor statului de drept, a suveranităţii şi independenţei, a integrităţii teritoriale a Republicii Moldova sunt neconstituționale.

Ulterior, Partidul Șor a comentat anunțul, declarând că intenția de a scoate în afara legii a formațiunii este un abuz grav comis de guvernarea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS).

Articole asemănătoare

Back to top button