fbpx

Mai mulți moldoveni au rămas blocați la hotarul dintre Polonia și Ucraina. Ce întreprind autoritățile de la Chișinău pentru a-i ajuta?

MAEIE anunță că mai mulți moldoveni au rămas blocați la hotarul dintre Polonia și Ucraina. Astăzi, două autocare au pornit ca să îi aducă acasă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În context, Ambasadele Republicii Moldova la Varșovia și la Kiev au dispus măsurile care se impun în relația cu autoritățile celor două state pentru ca vehiculele să poată circula pe teritoriul lor. Așadar, urmează crearea unui coridor sanitar spre țara noastră cu respectarea tuturor normelor epidemiologice necesare.

De asemenea, la propunerea Ministerului de Externe, Comisia pentru Situații Excepționale a luat decizia de a efectua un zbor charter de la Varșovia în următoarele zile pentru repatrierea cetățenilor moldoveni.

Totodată, MAEIE reiterează necesitatea informării cetățenilor moldoveni de pe paginile web a Agenției Naționale pentru Transport Auto și Autorității Aeronautice a Republicii Moldova, pentru a verifica dacă cursele cu care se intenționează să se efectueze deplasarea au fost aprobate de către Comisia pentru Situații Excepționale.

Articole asemănătoare

Back to top button