fbpx

MAEIE bate alarma: Oficialilor moldoveni li s-a permis să discute doar 10 minute cu piloții eliberați din prizonierat

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a dezvăluit noi detalii privind situația cetățenilor moldoveni, Lionel Buruiană și Mihai Crihan, eliberați din Afganistan și aflați actualmente la Moscova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

După o săptămâna de solicitări oficiale către autoritățile ruse, delegația Republicii Moldova a identificat prin eforturi proprii locul deținerii celor doi. Deplasându-se ieri la instituția medicală, după mai multe ore de tratative cu agenții de securitate a unui ONG, oficialii moldoveni au obținut permisul de a discuta cu concetățenii noștri doar pentru 10 minute, transmite ministerul într-un comunicat.

Înainte de a le fi asigurat accesul, paznicii au solicitat ca membrii delegației să predea telefoanele și toate dispozitivele electronice, deși cu doar câteva zile înainte restricția respectivă a fost eliminată în raport cu mai multe persoane, inclusiv jurnaliști, care au fost admiși la cetățenii moldoveni.

Din cauza timpului extrem de scurt petrecut cu cei doi cetățeni moldoveni și a interzicerii abordării unor subiecte, delegația guvernamentală nu a avut posibilitatea să facă o evaluare detaliată a situației lor. Cadrul medical prezent în delegație însă a putut constata că starea de sănătate a celor doi cetățeni permite transportarea lor imediată în Republica Moldova.

Toate cele constate de delegația guvernamentală vor fi puse la dispoziția instituțiilor de resort, scrie MAIE, care instrumentează cazul celor doi piloți, iar ministerul, împreună cu alte instituții ale statului, va depune toate eforturile pentru ca cei doi cetățeni moldoveni să ajungă cât mai repede și în siguranță acasă.

Citește și: Ar putea reveni acasă peste două săptămâni. Piloții moldoveni,
eliberați din captivitate, rămân internați la Moscova

Delegația moldovenească încă nu are acces la cei doi piloți moldoveni.
Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, convocat la MAEIE

Procuratura confirmă că anumite persoane au zădărnicit eliberarea piloților moldoveni:
„A fost deschis un dosar penal secretizat”

Articole asemănătoare

Back to top button