fbpx

Procuratura confirmă că anumite persoane au zădărnicit eliberarea piloților moldoveni: „A fost deschis un dosar penal secretizat”

După ce Igor Dodon ar fi fost acuzat de Renato Usatîi că ar fi tergiversat eliberarea piloților moldoveni din Afganistan, Procuratura Generală a venit cu explicații pe marginea acestui caz. 

Într-un comunicat emis presei se menționează că autorităţile întreprind de mai mult timp acţiuni pentru rezolvarea situaţiei privind cei doi cetăţeni moldoveni, ţinuţi ostatici în Afganistan, și că pe acest caz a fost deschis şi un dosar penal, materialele căruia au fost secretizate, iar cercul de persoane implicate fiind strict limitat.

„Am constatat în cadrul măsurilor întreprinse mai multe încercări de aşa-numită implicare în eliberarea ostaticilor a diferitor personaje, care de fiecare dată zădărniceau activitatea organelor de stat competente şi tergiversau procesul de eliberare a victimelor. Aceste implicări erau motivate fie de interes material, fie de a obţine alte avantaje.

Ne vom expune în modul corespunzător şi asupra acestor circumstanţe, la fel cum vom investiga şi ultimele declaraţii expuse în spaţiul public despre implicarea unor forţe pentru a tergiversa procesul de eliberare a ostaticilor.

Cazul este unul cu particularităţi specifice, care presupune acţiuni cu un mare grad de discreţie, dar mai ales, un mare grad de profesionalism şi responsabilitate, toate acestea având un rol esenţial în asigurarea securităţii celor doi moldoveni care au fost ţinuţi ostatici”, se mai arată în mesajul Procuraturii.

Oamenii legii mai spun că cu astfel de cazuri, privind luarea de ostatici, s-au confruntat multe ţări din lume, iar rezolvarea acestora a fost întotdeauna extrem de complexă şi dificilă, uneori a durat ani de zile şi a necesitat implicarea unor resurse instituţionale importante, dar şi o mare discreţie.

Articole similare

Close