fbpx

Israelul ar fi atacat Iranul. Au fost raportate „explozii puternice” în provincia Isfahan

Israelienii ar fi lansat un atac asupra Iranului, imediat după miezul nopții, după cum precizează un înalt oficial american, citat de ABC News și Euronews. Prin intermediul televiziunii de stat, iranienii au raportat „explozii puternice” în provincia Isfahan, aflată în centrul țării, dar nu s-a precizat natura acestora.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Agenţia oficială iraniană IRNA a anunţat că „nicio pagubă majoră” nu a fost raportată

„În urma activării apărării antiaeriene în anumite regiuni ale ţării, nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”, a relatat agenţia IRNA.

Totodată, sursa menționată precizează că „nu au fost primite informaţii care să indice tiruri ale sistemelor de apărare antirachetă”.

Consiliului Suprem de Securitate Naţională a negat informaţiile de presă conform cărora acest organism prezidat de preşedintele Republicii Islamice, Ebrahim Raissi, ar fi organizat vineri o întâlnire de urgenţă în urma acestor explozii, potrivit agenţiei Tasnim.

Un oficial iranian a confirmat exploziile și a spus că pare să fie vorba de „atacuri cu drone care au vizat diverse obiective”.

Avertisment al ambasadei SUA în Ierusalim

Ambasada SUA la Ierusalim a emis o alertă de securitate pentru angajați și familiile lor, după ce a raportat lovitura israeliană în Iran, potrivit Times of Israel. Alerta vizează restricționarea călătoriilor în zonele Tel Aviv, BeerSheva și Ierusalim, invocând „măsuri de precauție în urma rapoartelor potrivit cărora Israelul a efectuat represalii în Iran”.

Articole asemănătoare

Back to top button