fbpx

Frauda Bancară: Dosarul în care este vizat fostul deputat PDM Andronachi, trimis în judecată

Dosarul „Frauda Bancară” a fost trimis în instanța de judecată, pentru examinare în fond. Fostul deputat PDM, Vladimir Andronachi și un complice al acestuia au fost deferiți justiției. Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, cei doi ar fi prejudiciat statul cu peste 26 de milioane de lei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Respectiv, au fost spălați banii sustrași în sumă de peste un milion de dolari şi aproximativ 800.000 de euro în contul altor companii afiliate organizației criminale conduse de Vladimir Plahotniuc, precum și companiilor din cadrul grupului criminal organizat condus de către Vladimir Andronachi, astfel creând condițiile necesare pentru stratificarea și integrarea a banilor sustrași în circuitul legal național și al altor țări.

Potrivit Procuraturii Generale, deocamdată nu a fost stabilit locul aflării complicelui, iar cauza penală a fost expediată spre examinare Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, „uzând de noile prevederi operate în Codul de procedură penală prin care a obținut autorizarea judecătorului de instrucție de finalizare a urmăririi penale în lipsa persoanei care se sustrage de la organul de urmărire penală”.

Amintim că fostul deputat democrat Vladimir Andronachi a fost reținut la intrarea în Republica Moldova în dimineața zilei de 2 noiembrie. Fostul parlamentarul a fugit din Republica Moldova anul trecut și a fost anunțat în căutare internațională prin intermediul Interpol.

Andronachi este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de escrocherie și spălarea banilor în proporții deosebit de mari, prin participație complexă în calitate de organizator, instigator și autor în interesul unei organizații criminale precum și a unui complice, acuzat de săvârșirea infracțiunii de spălare a banilor prin complicitate, în proporții deosebit de mari, în interesele grupului criminal parte a organizației criminale.

Pentru infracțiunile comise legea prevede pedeapsa maximă cu închisoare de la 8 la 15 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

Articole asemănătoare

Back to top button