fbpx

foto, video | „Pandemie? Nu, n-am auzit”. Autobuzele și troleibuzele din Chișinău, arhipline în ziua în care nu circulă maxi-taxi-urile

Chiar dacă ieri, Regia Transport Electric Chișinău (RTEC) și Parcul urban de autobuze au anunțat că vor suplini marți, 23 februarie, numărul de unități la linie pentru a asigura cetățenii municipiului cu transport, în contextul protestului anunțat al operatorilor de transport privat, troleibuzele și autobuzele au fost arhipline.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Mai multe imagini cu unitățile de transport din capitală arhipline au fost distribuite pe rețelele de socializare, oamenii fiind indignați de cum autoritățile au gestionat situația în timpul protestului transportatorilor.

Autoritățile au anunțat anterios că 321 de troleibuze și încă 30 de unități „nu prea bune” vor fi scoase în circulație la 23 februarie pe străzile Chișinăului, zi în care transportatorii privați și-au sistat activitatea în semn de protest.

Amintim că, în pofida faptului că CNESP și-a suspendat decizia potrivit căreia capacitatea de îmbarcare în mijloacele de transport public nu ar trebui să depășească 50% din capacitatea totală, șoferii nu renunță la manifestații.

Aceștia afirmă că se află în prima linie de risc, cer să fie vaccinați timp de șapte zile, dar și să fie asigurați gratuit cu materiale de protecție, măști, halate și dezinfectant pentru fiecare unitate de transport.

Totodată, transportatorii au anunțat despre eventuale manifestații după ce CNESP a decis să limiteze capacitatea de îmbarcare în mijloacele de transport comun și a înăsprit restricțiile. Ulterior, însă, hotărârea a fost suspendată de autorități.


Nici pentru restul participanților la trafic nu a fost mai ușor, în această dimineață, pe strazile din capitală s-au creat ambuteiaje infernale. Șoferii au fost nevoiți să petreacă timp îndelungat în ambuteiaje în mai multe sectoare ale capitalei.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button