fbpx

foto, video | Lista candidaților pentru alegerile parlamentare se mărește. Un fotograf și un jurnalist unionist se vor deputați

Jurnalistul Anatol Ursu și fotograful Constantin Grigoriță și-au anunțat astăzi intenția de a candida la alegerile parlamentare, care vor avea loc pe 24 februarie 2019.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pe pagina sa de Facebook, Grigoriță a scris că pe perioada campaniei electorale se retrage din Asociația Presei Independente, al cărei membru a fost până în prezent. Totodată, acesta a depus cererea la Autoritatea Națională de Integritate (ANI) pentru a obține certificatul de integritate.

„Astăzi 03 ianuarie 2019, am luat o decizie responsabilă după o săptămână de cugetări asupra fațetei favorabilă și cea nefavorabilă a monetei destinului de a accepta să figurez pe listele tinerilor ce s-au coagulat în jurul ideei unioniste de a reîntregi țara, la scrutinul electoral din 24 februarie curent pentru alegerile parlamentare din Republica Moldova. Acceptul meu a fost cu condiția ca numele meu să închee acea listă de candidați, adică să fiu ultimul pe listă”, a scris pe pagina sa de Facebook Constantin Grigoriță.

Foto: Constantin Grigoriță via Facebook
Foto: Constantin Grigoriță via Facebook

Concomitent, liderul unionist, Anatol Ursu și-a anunțat candidatura la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova pe circumscripția nr. 22 – Ialoveni.

„Într-un raion unionist, așa cum este Ialoveni și într-o circumscripție unionistă, precum este cea cu numărul 22, care cuprinde orașul Ialoveni, 9 sate din raionul Ialoveni, 5 sate din raionul Strășeni și 5 sate din raionul Călărași, este absolut firesc și natural ca cei care simt și care trăiesc pentru Unire să aibă în lista de alegeri un candidat unionist. Îmi asum această bătălie unionistă și vă asigur că merg în această luptă strict pentru a reprezenta interesele celor care simt, gândesc și vorbesc românește”, a declarat Ursu într-un live pe Facebook.

Tot astăzi, unionistul a primit certificatul de integritate eliberat de ANI. Pentru a fi înregistrat, candidatul trebuie să colecteze de la 500 până la 1000 de semnături.

Articole asemănătoare

Back to top button