fbpx

foto, video | Aleksei Navalnîi a fost judecat chiar în incinta secției de poliție din Himki. A primit un mandat de arest de 30 de zile

După ce opozantul rus Aleksei Navalnîi a aterizat aseară pe Aeroportul Sheremetievo din Rusia și a fost imediat reținut, acesta a fost transportat la o secție de poliție din Himki, un oraș din apropierea Moscovei. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

(update, ora 16:00) Alexei Navalnîi a primit un mandat de arest pentru 30 de zile. Anunțul a fost făcut de unul din avocații săi care a menționat că arestul va expira la 15 februarie.

O ședință de judecată de urgență a fost organizată la 12:30, ora Moscovei într-o sală a unei secții de poliție din orașul Himki din regiunea capitalei ruse. Potrivit informațiilor oficiale, judecătorii urmează să examineze un demers al Instituției de probațiune și penitenciare a Rusiei (FSIN) care cere arestarea lui Alexei Navalnîi.

Potrivit lui Navalinîi, care apare într-un video încărcat de către avocata sa, i-a fost creată o sală de judecată improvizată unde urmează să fie examinat un demers al Instituției de probațiune și penitenciare a Rusiei (FSIN) care cere arestarea lui Alexei Navalnîi. Totodată, acesta susține că a fost adus în acea sală pentru a vorbi cu avocatul său, însă aici erau mai mulți oameni, presa, dar și un judecător.

Avocații politicianului rus au cerut recuzarea judecătoarei desemnate să examineze cererea FSIN. Aceasta s-a retras și până la o decizie, a fost anunțată o pauză. La scurt timp cererea a fost respinsă, iar ședința de judecată a fost reluată.

În cadrul ședinței de judecată au fost luate două pauze. După ce judecătoarea a oferit 30 de minute avocaților pentru a consulta materialele dosarului și ale 20 de minute pentru ca aceștia să discute cu clientul lor. În total, pauza ar trebui să dureze minim 50 de minute.


Reprezentanții poliției ruse cere 30 de zile de arest pentru Alexei Navalnîi. Asta pentru că ar fi încălcat de mai multe ori termenul de probă după o condamnare anterioară și că a încălcat de mai multe ori avertismentele autorităților. Urmează ca în scurt timp, instanța să dea un verdict pe această cauză.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button