fbpx

Opozantul rus Aleksei Navalnîi, arestat imediat ce a aterizat la Moscova. Avionul a fost redirecționat pe de pe un aeroport pe altul

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a aterizat aseară pe Aeroportul Sheremetievo din Rusia și a fost imediat reținut. Avionul în care se afla activistul a fost rediricționat de pe Aeroportul Vnukovo, unde ar fi trebuit să aterizeze inițial.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Responsabilii de la aeroport spun că au fost trasferate și alte patru zboruri, deoarece din cauza zăpezii o autospecială de curățare a piste s-ar fi blocat, informează RBC. Oficial, Navalnîi a fost reținut în cadrul unui dosar în care este vizat și fratele său, dar și compania pe care o dețin, după ce directorul unei întreprinderi s-a plâns la Comitetul de Investigații.

Navalnîi va rămâne în izolator până instanța nu va emite o hotărâre privind măsura preventivă de arest. De menționat este faptul că opozantul are deja în spate o condamnare cu suspendare, însă ofițerii cer ca schimbarea sentinței pe una cu executare.

În același timp, forțele de ordine ruse au emis un comunicat de presă prin care comunică despre faptul că Navalnîi se afla în căutare de pe 29 decembrie 2020. Acesta este învinuit că a încălcat de mai multe ori legislația rusă în ceea ce privește condamnarea.

Pe de altă parte, avocatul lui Navalnîi afirmă că nu îi este permis să se vadă cu el. Potrivit juristului, polițiștii ruși afirmă că opozantul ar dormi.

Aleksei Navalnîi este unul dintre principalii oponenți ai liderului de la Kremlin, Vladimir Putin. În vara anului 2020, acesta s-a intoxicat cu substanța neurotoxică Novichok în timp ce zbura din Tomsk spre Moscova. Avionul a aterizat de urgență în orașul rus Omsk, iar după mai multe încercări și refuzuri, soția lui Navalnîi a reușit să obțină permisiunea de a-l transporta pentru investigați la o clinică din Germania, unde activistul a fost tratat și a urmat un curs de recuperare.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button