fbpx

foto | Un pitbull și-a lăsat „amprenta” colților pe mașina unei femei. Ce riscă proprietarul animalului?

O femeie dintr-o suburbie a capitalei a avut parte de o surpriză mai puțin plăcută în dimineața de 7 martie, atunci când a descoperit că mașina sa a fost deteriorată. Șoferița s-a ales cu câteva zgârâieturi serioase pe automobilul său, care, potrivit martorilor, ar fi „opera” unui câine.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Din spusele unei persoane care a văzut incidentul, în timpul nopții, un pitbull de talie mare și-ar fi înfipt colții în mașina femeii, deteriorând-o.

Pe acest caz a fost sesizată poliția, care documentează incidentul. Conform art. 2014 al Codului Civil, proprietarul unui animal sau persoana care se servește de animal în timpul serviciului răspunde de prejudiciul cauzat de aceasta, fie că se află în paza sa, fie că a scăpat de sub pază.

Mai mult decât atât, încălcarea regulilor de întreținere a câinilor, pisicilor și a altor animale, aprobate prin decizia administrației publice locale, se sancționează conform art. 158 Cod Contravențional cu avertisment sau cu amendă de la 250 la 500 de lei pentru persoana fizică și de la 1000 la 2000 de lei pentru persoana cu funcţie de răspundere.

Din fericire, mașina este asigurată, însă acest lucru nu-l scăpă pe stăpânul animalului de obligația de a repara prejudiciul cauzat de câinele scăpat de sub paza sa.

Amintim că un caz similar a avut loc 2014, în Chișinău, însă câinii erau maidanezi, așa că proprietarul a fost nevoit să-și repare singur mașina.

Articole asemănătoare

Back to top button