fbpx

foto | Recean a oferit diplome de onoare angajaților care au lucrat pentru a reîntoarce Aeroportul în gestiunea statului

Premierul Dorin Recean a oferit diplome de onoare tuturor specialiștilor care au lucrat pentru a reîntoarce Aeroportul Internațional Chișinău în gestiunea statului. Evenimentul a avut loc la Casa Guvernului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Transmit aprecierea tuturor cetățenilor, pentru că ați demonstrat că, atunci când toate instituțiile responsabile lucrează în mod coordonat și își fac munca în echipă, reușim să obținem rezultate concrete în beneficiul cetățenilor și al statului”, a declarat premierul Dorin Recean.

Totodată, șeful Guvernului, a subliniat necesitatea elaborării planului de dezvoltare a Aeroportului, reducerea taxei aeroportuare pe care o plătesc pasagerii și asigurarea mai multor rute spre diverse destinații, la prețuri accesibile.

Reamintim că Aeroportul Internațional Chișinău a trecut oficial în gestiunea statului şi este administrat de către întreprinderea de stat „Aeroportul Internațional Chișinău”.

Aeroportul Internațional Chișinău, a fost transmis în concesiune de Avia Invest SRL (fondată de companii din Rusia, dar de facto gestionată de oamenii lui Ilan Şor) pe 30 august 2013, pentru un termen de 49 de ani.

Într-un briefing de presă, președinta Maia Sandu a cerut instituțiilor țării să se asigure că Aeroportul Internațional Chișinău, care după 9 ani a revenit în gestiune statului, să fie inspectat și neregulile depistate să fie documentate documentate. La fel, președinta a cerut să fie revizuită taxa de 9 euro per pasager în sensul reducerii maxime a acestei taxe.

Articole asemănătoare

Back to top button