fbpx

Investitorul Aeroportului din Chișinău: Construcția noului Terminal înseamnă investiții proprii de 200 milioane de euro și mii de locuri de muncă ce vor face din aerogară un hub transnațional

Noul investitor al Aeroportului Internațional Chișinău, Komaksavia Airport Invest Ltd., care deține 95% din compania care gestionează activitatea aeroportului, anunță prin Andrei Goncearenko investiții de 200 de milioane de euro și crearea a mii de locuri de muncă în procesul de construcție a noului Terminal.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Scopul acestei modernizări este de a transforma Aeroportul din Chișinău într-un hub transnațional. Goncearenko mai anunță că lucrările la noul Terminal vor începe în primăvara anului 2020 și că vine cu investiții private, fără a folosi fonduri din contul activității operaționale a Aeroportului.

Lansarea proiectului meu investițional va favoriza crearea a câtorva mii de noi locuri de muncă. Asta ar însemna că mii de oamenii se vor bucura de salarii bune cu care își vor putea întreține familiile, fără ca să fie nevoiți să plece la muncă peste hotare.

Visul și intenția mea este să transform AIC într-un hub transnațional. Sunt sigur că acesta este un scop realizabil. AIC poate și trebuie să devină o platformă importantă care să asigure conexiuni pentru companii aeriene de diferite tipuri și care să ofere confort maxim pasagerilor. Sunt convins că un hub transnațional aerian la Chișinău va spori atractivitatea investițională a Republicii Moldova și va favoriza, totodată, dezvoltarea economiei și a afacerilor.

După ce am devenit beneficiar al „Komaksavia Airport Invest” Ltd., am anunțat că intenționez să finalizez modernizarea și reconstrucția pistei principale a AIC, să dezvolt, în paralel, activitățile operaționale pentru transportul aerian pe distanțe mari. De asemenea, a fost prezentat proiectul unui Terminal nou, cel mai modern în regiune și revoluționar ca abordare arhitecturală.

Cred cu tărie că transformările radicale pe care intenționez să le fac vor conduce la îmbunătățirea serviciilor oferite de AIC. Mizez pe suportul autorităților Republicii Moldova în procesul de realizare a acestui proiect investițional”, a declarat Andrei Goncearenko, noul beneficiar al „Komaksavia Airport Invest” Ltd., deținător al 95% din acțiunile AVIA-INVEST.

Articole asemănătoare

Back to top button