fbpx

foto | Primul restaurant subacvatic din Europa, deschis. Doritorii pot lua cina în „acvariul” proiectat la cinci metri sub nivelul Mării Nordului

Primul restaurant subacvatic din Europa a fost deschis miercuri în sudul Norvegiei, în Lindesnes. Construcția, denumită „Under”, a fost proiectată la o adâncime de cinci metri sub nivelul Mării Nordului, iar până acum, peste 7000 de clienți au rezervat masa pentru a mânca printre pești.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Intrarea în restaurant arată ca un tub imens de beton scufundat parțial în Marea Nordului. Pentru a ajunge la zona de luat masa, doritorii trebuie să coboare scările ce măsoară opt metri lungime.

Localul are o capacitate de 40 de persoane și o fereastră gigantică de 11 metri lungime și 4 metri înălțime, pentru a admira peisajul subacvatic, transmite adevarul.ro.

„Fascinaţia este dată de trecerea la nivel subacvatic prin această clădire. Fereastra imensă expune mediul subacvatic, nu e ca un acvariu”, a spus fondatorul Snoehetta, Kjetil Traedal Thorsen.

Un meniu complet cu 18 feluri de ingrediente locale şi fructe de mare, băuturi incluse, poate costa până la 430 de dolari de persoană.

„Ne aşteptăm la 12.000 de clienţi anual“, a declarat unul dintre proprietari.

Primii care vor avea posibilitatea de a lua masa în restaurant vor fi prietenii și fimilia proprietarilor, iar clienții vor avea acces începând cu luna aprilie. În întreaga lume există doar câteva restaurante subacvatice, majoritatea situate în zonele tropicale.

Articole asemănătoare

Back to top button