fbpx

foto | Mucegai, umezeală și pereți de pe care cade vopseaua. Parcul Urban de Autobuze, așa cum nu l-ai mai văzut

Parcul Urban de Autobuze (PUC) din Chișinău are aproape 64 de ani de la fondare, timp în care a găzduit zeci de autobuze, la care au lucrat sute de angajați.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Întreprinderea municipală „Parcul Urban de Autobuze” a fost fondată la 1 ianuarie 1998, în urma divizării „Parcului de autobuze” de „Regia transport urban de pasageri”. Între timp, dacă autobuze s-au mai cumpărat o dată la câțiva ani, depozitul în care acestea sunt păstrate a cam fost dat uitării.

În aceeași încăpere muncitorii lucrează zilnic pentru a înlătura defecțiunile unităților de transport și tot acolo se găsesc și autobuzele nefunționale – numai bune pentru fier vechi. Din imaginile postate de primarul interimar al capitalei pe pagina sa de Facebook se pot observa mucegaiul, umezeala și pereții vopsiți acum câțiva zeci de ani. În același timp, Ruslan Codreanu spune că a inspectat instituția, iar unele unități de transport vor fi casate, urmând ca municipalitatea să cumpere altele noi. Cât despre starea instituției, edilul nu a pomenit nimic.

Contactați de reporterul ZUGO, reprezentanții PUC nu ne-au răspuns la telefon pentru a ne oferi informații despre lucrările de reparație ale depozitului.

Foto: Ruslan Codreanu via Facebook

Articole asemănătoare

Back to top button