fbpx

Dodon, din izolator: „Cumnatul a mâncat de emoții recipisa”. Cum justifică banii găsiți la el acasă

Fostul președinte al țării, Igor Dodon, a postat un nou mesaj din izolator, în care aduce acuzații guvernării și explică cele patru capete de acuzare care i se aduc. Dodon a ținut să precizeze că mesajul său a fost transmis prin intermediul avocaților.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Împotriva unui politician și lider de opoziție este format un grup de investigație compus din peste 50 de persoane: procurori, ofițeri de urmărire penală, ofițeri de investigație”, se arată în mesajul publicat pe rețelele de socializare.

Ex-președintele spune că toate acuzațiile la adresa lui sunt false și nefondate.

Referitor la acuzațiile și învinuirile care i se aduc, Igor Dodon susține că toate sunt superficiale, false, fără probe serioase și vor fi respinse de orice instanță de judecată independentă, nu capturată politic.

„La domiciliul meu (casa de la Buiucani), nu au fost depistate decât câteva mii de euro care au confirmare documentară și provin din veniturile mele salariale (peste 1 milion de lei în ultimele 12 luni). A fost găsită și o recipisă semnată de soția mea, pentru un set de mobilier, în baza unui avans legal oferit și stins transparent. Această recipisă a fost fotografiată pe ascuns de unul din membrii grupului de urmărire penală și aruncată în mass-media în 5 minute . Înțeleg că pe acest incident nu s-a autosesizat nimeni. De celelalte insinuări, nu corespund realității și vor fi ușor demontate în cadrul procesului de judecată.

La mama mea (la Sadova) au fost depistate mijloace bănești ce îi aparțin, inclusiv de la vânzarea unor active ale rudelor, fapt ce va fi legal documentat și demonstrat. Declar pe propria răspundere că nu dețin, direct sau prin persoane interpuse, active mobile și imobile în satul Sadova”.

Igor Dodon s-a referit și la dosarul în care este vizat cumnatul său, Petru Merineanu.

Potrivit lui, incidentul cu recipisa atât de mediatizat în presă, poate fi explicat prin emoțiile acestuia.

„Dânsul, care a muncit peste 20 de ani în afara țării, chiar a crezut că diaspora este așteptată cu brațele deschise acasă. A vândut apartamentul din Moscova, declarând banii oficial la intrarea în țară și a hotărât să lanseze o afacere în satul lui natal Molovata Veche, creând astfel câteva zeci de locuri de muncă. Incidentul cu recipisa, mai puțin plăcut, dar atât de mediatizat în presă, poate fi explicat prin emoțiile unui om, care revine acasă de peste hotare și se trezește la 7 dimineața cu mascații sub ușă, care îi sperie copilul”, a explicat fostul șef de stat.

Amintim că, în dimineață zilei de ieri, 24 mai, Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore, fiind învinuit de coruperea pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

Vezi și: „A încercat să distrugă probele prin înghițire”. PA, detalii despre perchezițiile în care e vizat Dodon și cumnatul său

Membrii Partidului Socialiștilor consideră că reținerea fostului președinte Dodon este un „show de doi bani” și un „cadou politic” pentru Maia Sandu, cu ocazia zilei de naștere a președintei. Mai mult, aceștia consideră că învinuirile aduse sunt nefondate.

Vezi și: Prima reacție a lui Igor Dodon după ce a fost reținut: „Un dosar politic cusut cu ață galbenă”

Articole asemănătoare

Back to top button