fbpx

Prima reacție a lui Igor Dodon după ce a fost reținut: „Un dosar politic cusut cu ață galbenă”

Igor Dodon a venit cu prima sa reacție, într-un mesaj pe rețelele de socializare, după reținerea sa. Prin intermediul avocaților său, acesta spune că „a devenit ținta unei justiții regizate și dirijate politic”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La fel, Dodon afirmă că ar fi „victima unei campanii de calomniere și de acuzații nefondate”.

„Totuși, niciodată nu s-a procedat într-un mod atât de vădit denigrator ca azi, când anchetatorii au organizat scurgeri selective ale unor imagini sau pur și simplu au manipulat abil cu diferite date, cu scopul de a crea anumite reacții negative la public. Îmi pare rău că s-a procedat în așa mod. Până și în politică trebuie să existe omenie și e grav dacă această omenie a fost sacrificată de dragul unor răfuieli personale cu un lider al opoziției”, se arată în mesajul lui Igor Dodon.

El susţine că pentru fiecare element aflat în atenţia procurorilor are explicaţiile şi justificările necesare, „pentru a înlătura orice suspiciune sau bănuială de corupţie şi ilegalitate”.

„Acesta e un dosar politic cusut cu aţă galbenă. Şi sunt sigur că o judecată corectă şi necontrolată politic îmi va da dreptate.”

În mesajul publicat prin intermediul avocaților, Igor Dodon se întreabă dacă după reținerea sa vor scădea prețurile, se vor mări pensiile și salariile.

„Și ce dacă m-ați arestat azi? De mâine vor scădea prețurile, se vor mări pensiile și salariile și vor veni în sfârșit „vremurile bune” promise? Veți vedea că vor trece câteva zile sau câteva săptămâni și oamenii iarăși o să ceară de la voi o viață mai bună, nu promisiuni și cai galbeni pe pereți”, a adăugat fostul șef de stat.

Amintim că Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore după ce, în dimineața zilei de 24 mai, ofițerii Serviciului de Informații și Securitate, CNA, în comun cu procurorii anticorupție, au descins cu percheziții la domiciliul fostului președinte, precum și în alte locații.

Articole asemănătoare

Back to top button