fbpx

Dodon: Comuniștii și socialiștii ar putea contesta la Curtea Constituțională constituirea Biroului Permanent al Parlamentului

Comuniștii și socialiștii ar putea contesta la Curtea Constituțională constituirea Biroului Permanent al Parlamentului. Declarația a fost făcută de Igor Dodon în cadrul unei emisiuni difuzate la postul național de televiziune.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit liderului socialiștilor, în cadrul procedurii ar fi fost încălcat principiul reprezentativității fracțiunilor în Biroul permanent. El este de părerea că fracțiunea din care face parte, formată din 32 de deputați, urma să aibă în Biroul permanent patru deputați, nu trei, așa cum s-a decis.

„Colegii îmi propun să mergem la Curtea Constituțională să atacăm decizia de astăzi de formare a Biroului permanent. Apropo, recent a fost o hotărâre a Curții Constituționale la acest capitol și probabilitatea este mare și decizia de astăzi a Parlamentului ar putea fi declarată neconstituțională pentru că a nu a fost asigurată reprezentativitatea tuturor fracțiunilor, cum este scris în Regulament”, a spus Dodon, menționând că o decizie finală va fi luată de fracțiune în următoarele zile.

Amintim că, în cadrul ședinței de joi a Parlamentului, s-a decis ca din Biroul Permanent să facă parte Igor Grosu, Mihai Popșoi (ambii din oficiu) Olesea Stamate, Liliana Nicolaescu-Onofrei, Doina Gherman, Veronica Roșca, Vladimir Bolea, Dan Perciun (PAS), Vlad Bătrîncea (din oficiu), Vasile Bolea, Corneliu Furculiță (BECS) și Denis Ulanov (Partidul Șor).

Hotărârea a trezit nemulțumirea BECS, iar fracțiunea a acuzat PAS că ar fura locuri în Biroul Permanent și că nu ar respecta principiul proporționalității, întrucât având 63 de mandate de deputat, PAS nu poate pretinde la opt reprezentanți.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button