fbpx

Neînțelegeri pentru componența numerică a Biroului Parlament al Parlamentului. Bolea: Cine este hoțul?

Deputații au ales componența nominală și numerică Biroului Permanent al Parlamentului (organul de conducere consultativ al Legislativului). Acesta este compus din 12 persoane, opt dintre care sunt din partea PAS, formațiune care deține majoritatea parlamentară.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, din Biroul Permanent vor face parte Igor Grosu, Mihai Popșoi (ambii din oficiu) Olesea Stamate, Liliana Nicolaescu-Onofrei, Doina Gherman, Veronica Roșca, Vladimir Bolea, Dan Perciun (PAS), Vlad Bătrîncea (din oficiu), Vasile Bolea, Corneliu Furculiță (BECS) și Denis Ulanov (Șor).

Distribuția numerică s-a făcut la propunerea PAS, în pofida propunerii BECS, care a supus votului , fără succes, un amendament prin care să le fie atribuite patru locuri în Biroul Permanent, și nu trei.

Comuniștii și Socialiștii i-au acuzat pe deputații PAS că fură locuri în Biroul Permanent și că nu respectă principiul proporționalității, întrucât având 63 de mandate de deputat, PAS nu poate pretinde la opt reprezentanți.

Socialistul Vasile Bolea a acuzat noua guvernare de hoție și a afirmat că elevii de clasa a doua știu mai multă matematică decât adversarii săi politici: „Cine este hoțul? Răspundeți dumneavoastră la această întrebare”.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button